Stacks Image 42
Jeugd
Erik-Jan Brinkman is mijn naam en het welbekende levenslicht zie ik op 21 juli 1981 in Deventer. Als kleine jongen groei ik onbezorgd op in Twello. Een fijne jeugd waar voetbal vaak centraal staat.


Sportief
Helaas geen bestaan als profvoetballer, maar sport blijft een belangrijke rol spelen. Daarom is de keuze om na de Havo te gaan studeren aan de ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding) geen moeilijke beslissing.

Na mijn studie werk ik fulltime als docent lichamelijke opvoeding op het Veluws College te Apeldoorn. Een prachtig vak al zie ik mijzelf niet oud worden voor de klas. Ik ben nieuwsgierig wat het leven nog meer te bieden heeft. Na twee jaar neem ik ontslag.


Stacks Image 78
Avontuurlijk
In 2005 maak ik mijn eerste wereldreis. Een half jaar Australië. In de jaren daarop volgen nog meer reizen: Zuidoost-Azië, Kenia, Zuid-Afrika en Oost-Europa.
Stacks Image 81

Reizen boeit mij, omdat je nooit weet wat er gaat gebeuren. Ik laat mij dan ook graag verrassen en ga het liefst op de bonnefooi ergens naar toe. Ik ben graag onder de mensen en zeer geïnteresseerd hoe het er in andere culturen aan toe gaat.
Tussen het reizen door heb ik nog drie zomers als reisleider voor Beachmasters
gewerkt. Een baan die vaak geassocieerd wordt met twee maanden lang feesten. Dat is deels zo. Daarnaast is het vooral keihard werken, verantwoordelijk zijn en op enthousiaste wijze altijd klaar staan voor je gasten.


Stacks Image 86
Media
In de zomer van 2007 begin ik aan de studie Media, Informatie en Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam. Een leerzame en inspirerende tijd. Via stages bij Campus TV en RTV NH maak ik kennis met interviewen, filmen en monteren. In het derde jaar kom ik door de minor Televisie in aanraking met presenteren.

Eind 2010 krijgt ik via RTV NH de kans om de clubtelevisie van voetbalclub AZ te gaan maken voor Eredivisie Live/FOX Sports. Samen met producent Tim Dekkers en editor Olaf Koopmans gaan we alweer ons vijfde voetbalseizoen in.

Stacks Image 97

Stacks Image 92
Bij AZ TV doe ik van alles: presenteren, interviewen, filmen, inspreken en monteren. Op deze site zie je diverse items van AZ TV.
Verder maak ik jaarlijks een aantal documentaires. Trots ben ik op de drie kwartier durende portretten van oud-AZ spelers Maarten Martens en Adam Maher.


Naast AZ TV doe ik ook andere klussen. Zo presenteer ik de Rabo AZ Voetbaltoer. Dit is een online lesprogramma voor basisscholen in Noord-Holland.

Stacks Image 7


Dromen
Aan ambitie geen gebrek. Ik ben enorm leergierig en zeer bereidwillig om dagelijks mijn vaardigheden te verbeteren. Hier investeer ik veel tijd in. Via cursussen en het plannen van oefensessies met andere vakgenoten. Ik doe dit met veel liefde. Waar het allemaal toe gaat leiden? Geen idee. Ik heb vooral veel plezier in mijn werk. En ik ben van mening dat enthousiasme, inzet en plezier vanzelf beloond worden. Zeer benieuwd wat de toekomst gaat brengen!

Stacks Image 10


Tot binnenkort!